Zdrowe życie seksualne. Najlepsza na świecie rzecz dla kobiecego głosu..... Leontyne Price
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze kulinaria.
|
|
Offline |
Dodany dnia 14 lutego 2013 22:53
|
Stary Wyjadacz Lublin Mój blog: kliknij! Postów: 478 Data rejestracji: 26.03.12 |
Ostatnio zasmakowałem w kuchni japońskie , chociaż to nie mój konik postanowiłem spróbować. Moja pierwsza próba. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 14 lutego 2013 23:01
|
Fusionista Opoczno Mój blog: kliknij! Postów: 3734 Data rejestracji: 06.11.11 |
Wygląda apetycznie jak smakuje?
Pozdrawiam Robert |
|
|
Offline |
Dodany dnia 14 lutego 2013 23:06
|
Stary Wyjadacz Lublin Mój blog: kliknij! Postów: 478 Data rejestracji: 26.03.12 |
Mi i tacie bardzo smakowało , pycha Reszta rodziny pod wpływem tortur jednak nie zdecydowała się spróbować |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lutego 2013 07:36
|
Fusionista Środa Wlkp. Mój blog: kliknij! Postów: 2015 Data rejestracji: 28.05.12 |
Ja bym się mimo wszystko skusił od rana na kawałeczek |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lutego 2013 08:35
|
Weteran Przędzel koło Stalowej Woli Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 21.11.11 |
Jak na pierwszą próbę wygląda świetnie a jak smakuje? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lutego 2013 09:07
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
[quote]Kamil Misztal napisał(a): Mi i tacie bardzo smakowało , pycha Reszta rodziny pod wpływem tortur jednak nie zdecydowała się spróbować [A/quote] Ja bez tortur bym smakowała Sushi to sushi ma specyficzny smak, a Twoje wygląda baaaardzooo apetycznie |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lutego 2013 09:50
|
Fusionista Kalisz Mój blog: kliknij! Postów: 2229 Data rejestracji: 15.09.12 |
Przepis jak to zrobić krok po kroku poprosimy. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lutego 2013 10:08
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
No ładne. Wyglądają super i apetycznie. No z wyjątkiem tych środkowych z pałeczkami Surimi. Zgadza się ? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lutego 2013 12:59
|
Stary Wyjadacz Lublin Mój blog: kliknij! Postów: 478 Data rejestracji: 26.03.12 |
Oto sprawdzone przeze mnie proporcje składników : 2 szklanki ryżu 2 szklanki wody (uwaga: odmierzać należy identyczną szklanką!) na zaprawę (jedna z wersji ): 50 ml octu ryżowego (odmierzamy kieliszkiem do wódki lub dajemy 5 łyżek do zupy) 2-3 płaskie łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Składniki zaprawy zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Akcesoria: - garnek, w którym swobodnie zmieści się ryż, woda i jeszcze zostanie miejsce; przykładowo do ugotowania 2 szklanek ryżu garnek o pojemności od 2 do 3 litrów - dobrze dopasowana do garnka pokrywka z niewielkim otworem na ujście nadmiaru pary (inaczej odskakuje pod wpływem ciśnienia) - rondelek do zagotowania zaprawy - szeroka miska do studzenia ryżu - co najmniej jedna szklanka, łyżka i łyżeczka do odmierzania składników - szeroka drewniana łopatka do przewracania ryżu w czasie polewania zaprawą i studzenia - czysta zwilżona ściereczka kuchenna do przykrycia ryżu Akcesoria do podstawowego sushi np.widocznego na zdjęciu - Ryż do sushi - liście nori - imbir marynowany - wasabi w tubce lub proszku - sos sojowy - sezam prażony: czarny i biały - drewniana matka 24cmx24cm Wszystkie składniki możemy zamówić jako gotowy zestaw w jednym z wielu sklepów inter. Płukanie ryżu: Wsypujemy ryż do garnka, nalewamy zimną wodę i mieszając dłonią przepłukujemy, odlewamy wodę (można z pomocą sitka) i czynności powtarzamy tyle razy, aż odlewana woda jest już niemal przezroczysta.Nie używamy ciepłej wody do płukania! Gotowanie ryżu na kuchence gazowej: Ostatni raz dokładnie odsączamy ryż i nalewamy do garnka tyle wody ile jest ryżu. Na 2 szklanki (odmierzonego na sucho!) ryżu nalewamy 2 szklanki wody. Teraz przykrywamy garnek dokładnie dopasowaną pokrywką i zostawiamy na 10 minut, a po tym czasie zapalamy ogień i szybko podgrzewamy zawartość garnka aż do wrzenia. Następnie zmniejszamy płomień na minimalny, gotujemy 10-15 minut (zależy od ryżu), gasimy gaz i zostawiamy garnek nie odkrywając ! na 10 minut. Po tym czasie wyłożyć należy cały ryż do szerokiej miski i mieszając go delikatnie drewnianą łopatką polać zaprawą zagotowaną z cukru, soli i octu. Przygotowany ryż w misce okrywamy wilgotną ściereczką, aby nie sechł. Ryż powinien ostygnąć w temperaturze pokojowej; kiedy jest już letni można skręcać rolki lub robić inne sushi. Hmm o samym ryżu nie jeden mistrz sushi mógł by napisać książkę. W Japonii nauka przygotowywania sushi trwa 7 lat . Pierwsze 3 poświęcone są na opanowanie sztuki gotowania i płukania ryżu. Jednak cała reszta jest stosunkowo prosta. Kiedy mamy już gotowy ryż robienie rolek przypomina robienie kanapki |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lutego 2013 13:04
|
Stary Wyjadacz Lublin Mój blog: kliknij! Postów: 478 Data rejestracji: 26.03.12 |
Filip Kwasnik napisał(a): No ładne. Wyglądają super i apetycznie. No z wyjątkiem tych środkowych z pałeczkami Surimi. Zgadza się ? Filip zgadza się to surimi + sezam ,ogórek , sałata karbowana. Na samej górze tuńczyk + sos pikantny , szczypiorek. I moje ulubione na samym dole łosoś + serek philadelphia, awokado, ogórek , sałata karbowana. |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
Nasze akwaria i ich mieszkańcy | Hyde Park | 152 | 17 grudnia 2016 15:42 |
Nasze zwierzaki | Hyde Park | 28 | 27 lutego 2016 18:16 |
Nasze drinki i nalewki. | Kulinaria | 135 | 06 października 2015 22:45 |
Plecionka przyponowa do stacjonarki - nasze opinie | Plecionki sumowe, żyłki na suma, przypony na suma | 21 | 21 sierpnia 2015 19:55 |
Nasze sumowe rekordy | Relacje z wypraw na suma | 5 | 01 lipca 2015 23:13 |