Postępuj tak, aby zasada twego postępowania mogła stać się regułą powszechną. -Immanuel Kant
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze kulinaria.
|
|
Offline |
Dodany dnia 25 stycznia 2015 16:10
|
Stary Wyjadacz --- XxX --- Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 418 Data rejestracji: 29.01.13 |
Przekąska na szybko, a jakże smacza Składniki: -chleb razowy -pomidorki koktajlowe -mozarella -oregano W piekarniku 10-15 minut aż się ser roztopi, a chleb się zrobi chrupki
C&R |
|
|
Offline |
Dodany dnia 25 stycznia 2015 19:11
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 1632 Data rejestracji: 27.12.10 |
I do tego koniecznie czteropak piwka, mniam, mniam. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 25 stycznia 2015 21:52
|
Fusionista --- XxX --- Oborniki Śląskie Mój blog: kliknij! Postów: 1807 Data rejestracji: 09.06.13 |
Kamil Kielbowicz napisał(a): Przekąska na szybko, a jakże smacza Składniki: -chleb razowy -pomidorki koktajlowe -mozarella -oregano W piekarniku 10-15 minut aż się ser roztopi, a chleb się zrobi chrupki A gdzie mięcho? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 stycznia 2015 15:35
|
Stary Wyjadacz --- XxX --- Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 418 Data rejestracji: 29.01.13 |
Mięcho będzie innym razem, czasami trzeba coś bezmięsnego zjeść
C&R |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 stycznia 2015 15:41
|
Stary Wyjadacz Mój blog: kliknij! Postów: 273 Data rejestracji: 20.05.13 |
Nie wiem jak u was, ale jak nie zjem mięsa to jakiś taki głodny chodzę... |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 stycznia 2015 19:19
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
Mięsko pływa w wodzie z wąsami. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 stycznia 2015 20:08
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
Ogólnie nie przepadam za bigosem ale Beata właśnie zrobiła w proporcjach 30 % kapusty kiszonej i 70% wołowiny ,boczku i kiełbasy ! Od dziś jestem maniakiem |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 stycznia 2015 20:37
|
Stary Wyjadacz Mój blog: kliknij! Postów: 273 Data rejestracji: 20.05.13 |
Nie ma to jak bigos myśliwski... Kapusta w garnku, mięso w lesie :-) |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 stycznia 2016 03:20
|
Weteran --- XxX --- Radom Postów: 569 Data rejestracji: 16.02.14 |
Smażona rybka w zalewie octowej: Zalewę robię w stosunku 1/5 (szklanka octu na pięć szklanek wody),na każdy litr takiej zalewy daje płaską łyżkę soli i dwie cukru,kilka ziarnek ziela angielskiego i kilka liści laurowych.Całość gotuję kilka minut a chwilę przed wrzeniem dodaję talarki marchewki i cebuli.Osolone płoteczki obtaczam w mące i smażę na głębokim oleju po 2-3 minuty na stronę,układam w słoiku i zalewam gorącą zalewą.Stawiam do ostygnięcia denkiem do dołu w celu zawekowania.Tak zamarynowane rybki można trzymać kilka miesięcy ale konsumować można już po tygodniu (szkielet już jest mięciutki nie mówiąc o innych ościach).Dobre na kanapkę a można też po ludzku do wódeczki |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 stycznia 2016 12:21
|
MOD GRUPA --- XxX --- Oborniki śl Mój blog: kliknij! Postów: 3191 Data rejestracji: 08.09.13 |
Taka rybka to na prawdę coś pysznego też stosuję ten przepis
Jestem tu dla siebie, ale przede wszystkim dla innych |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
Nasze akwaria i ich mieszkańcy | Hyde Park | 152 | 17 grudnia 2016 15:42 |
Nasze zwierzaki | Hyde Park | 28 | 27 lutego 2016 18:16 |
Nasze drinki i nalewki. | Kulinaria | 135 | 06 października 2015 22:45 |
Plecionka przyponowa do stacjonarki - nasze opinie | Plecionki sumowe, żyłki na suma, przypony na suma | 21 | 21 sierpnia 2015 19:55 |
Nasze sumowe rekordy | Relacje z wypraw na suma | 5 | 01 lipca 2015 23:13 |