Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje. -Winston Churchill
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze kulinaria.
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 stycznia 2016 16:29
|
Weteran Malinówka Wielka Mój blog: kliknij! Postów: 527 Data rejestracji: 03.02.11 |
AJ smaka robicie . |
|
|
Offline |
Dodany dnia 13 marca 2016 01:58
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
W tym temacie od kiedy Kasia robi na zamówienie mógłbym Was zasypać daniami. Nie będę jednak robił smaka a kto śledzi Kasi profil na FB lub nasz Fan Page ( https://www.faceb...4236447263 ) sam zobaczy. Napisze tylko że dziś nauczyłem się samodzielnie robić pyzy i to wyśmienite 19 godzin pracy nad jednym zamówieniem a to jeszcze nie koniec bo rano trzeba i pyzy i pierogi pogotować. Ciężkie ma życie kucharka, mało ludzi to też docenia i rozumie. To trzeba kochać żeby to robić dla innych.
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
|
Offline |
Dodany dnia 13 marca 2016 11:36
|
Weteran --- XxX --- Radom Postów: 569 Data rejestracji: 16.02.14 |
Pozazdrościć żonki z takim talentem do gotowania.Moja niestety na pewne dania ma "alergię" i np. na wątróbkę z cebulką trzeba dymać do mamusi Artur,zastanawia mnie tylko jakim cudem przy takiej kucharce trzymasz linię |
|
|
Offline |
Dodany dnia 13 marca 2016 21:55
|
Stary Wyjadacz --- XxX --- warszawa Postów: 274 Data rejestracji: 15.08.12 |
Podziwiam Twoją żonę Artur. Moja żonka choć bardzo kochana to o pitraszeniu (smacznych obiadków) wie nie za bardzo |
|
|
Offline |
Dodany dnia 13 marca 2016 22:06
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
Ja też podziwiam moją żonę i bardzo ją za wszystko szanuję. Co do linii to trzyma się sama choć potrafię i 2 razy w tygodni do wieczornego seansu po dwie tabliczki czekolady zjeść
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
|
Offline |
Dodany dnia 13 marca 2016 23:24
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 18.06.12 |
Tomasz Seta napisał(a): Smażona rybka w zalewie octowej: Zalewę robię w stosunku 1/5 (szklanka octu na pięć szklanek wody),na każdy litr takiej zalewy daje płaską łyżkę soli i dwie cukru,kilka ziarnek ziela angielskiego i kilka liści laurowych.Całość gotuję kilka minut a chwilę przed wrzeniem dodaję talarki marchewki i cebuli.Osolone płoteczki obtaczam w mące i smażę na głębokim oleju po 2-3 minuty na stronę,układam w słoiku i zalewam gorącą zalewą.Stawiam do ostygnięcia denkiem do dołu w celu zawekowania.Tak zamarynowane rybki można trzymać kilka miesięcy ale konsumować można już po tygodniu (szkielet już jest mięciutki nie mówiąc o innych ościach).Dobre na kanapkę a można też po ludzku do wódeczki A robił tak ktoś naszego śledzia |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
Nasze akwaria i ich mieszkańcy | Hyde Park | 152 | 17 grudnia 2016 15:42 |
Nasze zwierzaki | Hyde Park | 28 | 27 lutego 2016 18:16 |
Nasze drinki i nalewki. | Kulinaria | 135 | 06 października 2015 22:45 |
Plecionka przyponowa do stacjonarki - nasze opinie | Plecionki sumowe, żyłki na suma, przypony na suma | 21 | 21 sierpnia 2015 19:55 |
Nasze sumowe rekordy | Relacje z wypraw na suma | 5 | 01 lipca 2015 23:13 |