Największe zło to tolerowac krzywdę. -Platon
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
DZIŚ NA OBIAD i nie tylko..
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 grudnia 2013 20:08
|
Stary Wyjadacz Postów: 271 Data rejestracji: 09.01.13 |
Ala Pawelczyk napisał(a): MarcinMistkowski napisał(a): Ostatnio mam czuba na zupy,gorące i pikantne. Wczoraj ogórkowa ze swojskich ogórasów,dzisiaj żurek na swojej wędzonce,jutro pomidorowa z działkowych pomidorów Na drugie kurczak w kurkumie,mielone w majeranku i czosnku,jajeczka nadziewane prawdziwkami. Ale dogadzanie. U mnie tak się utarło,że na tygodniu obiad jednodaniowy. Albo drugie danie albo zupa z wkładką. Dziś była gulaszowa . Tak się złożyło że trochę choruje i z domu nie wychodzę to z nudów przejąłem władzę w kuchni . Standardowo u mnie to wracam z roboty,coś z palnika zdejmę albo już na zimne się załapie a na kolację kanapki z piwem itp. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 grudnia 2013 22:48
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Dziś flaki, kasza gulasz i buraki Jutro zakupy kupuję rybkę mam nadzieję,że świeżą dostanę |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 grudnia 2013 22:52
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
A z tymi rozmiarami to dziwne bo wzrost prawie ten sam wagą na trochę jestem cięższy ale w klacie mam 140 (może dlatego że dawno temu trochę dzwigałem) ale dziś mam za to pamiątkę tzw kompleks tenisisty. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 13:00
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Cieszę się, że temat "przyjął się".Przy częstym gotowaniu wpadamy w rutynę, zapominając o innych ciekawych potrawach. Uwagi ,przepisy, sugestie i inne wypowiedzi urozmaicą nasze jadłospisy. Ja u nas prowadzę "kuchnie"-gotuję dla 6 osób+niekiedy tak raz w tygodniu na13 osób. Aby towarzystwo racjonalnie żywić sama dla siebie wprowadziłam taki rodzaj obiadów [nie jest to twarda reguła]: po-"przegląd tygodnia" co zostało z soboty i niedzieli [najczęściej pomidorowa lub literkowa na rosole+ pozostałości], wt- podroby[ wątróbka,żołądki, serca,ozory]lub grzyby czy jajka, śr-zupy lub dania jednogarnkowe, cz- mięso, pt-ryba lub warzywa, so-dania pracochłonne[pierogi, pyzy, gołąbki] lub jakieś nowości czy chińszczyzna, no i niedziela- "pański obiad"dwa dania ,najczęściej rosół lub flaki+ drugie mięsne[najczęściej pieczyste]. Są to u mnie podstawy obiadu. Wyjątki dopuszczalne, często na życzenie . |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 13:06
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
U nas dziś gulasz z karkówki Uwielbiam bo mięso smaczne i nie twarde
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 13:31
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Ostatnio robiłam karkówkę w pieczarkach i śmietanie. Oby nie charakterystyczny wygląd karkówki to smak cielęciny-delikatny i taki specyfistyczny. KARKÓWKA W ŚMIETANIE -1 kg karkówki -1/2 kg pieczarek[następnym razem dodam grzyby mrożone] -400 mil śmietany kremówki 30% -1 cebula -olej -sól pieprz do smaku Karkówkę pokroić w plastry, posolić[ja odrobinę poczosnkowałam], opieprzyć[ nie zjeść], odstawić na minimum2 godz.Następnie opiec na tłuszczu. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę drobno posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wsypać 1/3 pieczarek i cebuli, posolić, na pieczarki ułożyć karkówkę [ można dwie warstwy przesypując pieczarkami z cebulą]i posypać pieczarkami z cebulą, lekko posolić i posypać pieprzem. Polać śmietaną,wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec około 30min w tem 190st.Można na koniec posypać startym serem- ja nie posypuję. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 17:44
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
A karkóweczkę to nieco zbijamy czy bierzemy z metra.Muszę przestać czytać znów mi poleciała ślina choć dopiero co wrąbałem obiad |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 22:06
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Nie rozbijamy, krojona. Smacznego. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 05 grudnia 2013 12:37
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Dzięki przepis przeniesiony na prv kompa |
|
|
Offline |
Dodany dnia 05 grudnia 2013 13:45
|
Fusionista --- XxX --- Postów: 3944 Data rejestracji: 15.08.11 |
A ja dzisiaj na obiad dwa hot-dogi sobie zrobiłem,to wyszło najszybciej i już się biorę do roboty |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
Humor wędkarski i nie tylko - 2017 | Hyde Park | 23 | 14 marca 2020 00:02 |
Dziś na sumach 2018 | Forum ogólne o sumach | 14 | 19 października 2018 21:21 |
Dziś na rybach ( nie sum) sezon 2018 | Hyde Park | 6 | 31 stycznia 2018 18:53 |
Dziś na rybach (nie sum) sezon 2017 | Hyde Park | 53 | 20 czerwca 2017 20:03 |
Kupię: Rapala Down Deep Husky Jerk 12cm tylko w kolorze GRH | Kupię zamienię oddam sprzęt wędkarski | 1 | 07 kwietnia 2017 16:25 |