DZIŚ NA OBIAD i nie tylko.. | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Aby samemu stać się lepszym nie musisz czekać na lepszy świat. -Phil Bosman


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria

 
DZIŚ NA OBIAD i nie tylko..

Robert Dubis

Offline

Mój dzisiejszy obiad.
Filet dorsza, dzis smażony.
Ryż jaśminowy.
Kapusta kiszona.
Czas przygotowania 15 minut.
Zjadłem razem z natką pietruszki.Haha

forumsumowe.pl/h/fshzw_dsc02170jpg_04fc0.jpg
Pozdrawiam Robert
 

Kazimierzp

Offline

Zbigniew Konarzewski napisał(a):

Jedna rzecz jaka mi się udaje to podpatrzony na Śląsku u znajomych tzw kociołek (różnie mówią węgierski lub śląski) Ilość składników uzależniona od ilości biesiadników. Robi się tak : żeliwny kociołek wykłada się liśćmi kapusty na nie warstwa surowych pokrojonych ziemniaków,na ziemniaki przeróżnej maści mięsiwa (też surowe) a na nie warzywa przeróżne i wg uznania (preferuję dość ostre odmiany)i tak do wysokości kociołka - 15 cm od jego szczytu.Kociołek do żaru lub ogniska. Piec ok 45 min do godz. Przy nakładaniu na talerz postarać się by poszczególne warstwy się nie pomieszały choć ich melanż też nic nie ujmuje smakowi.

Potrawa ta robiona jest bez wody, u mnie jest w tym przewaga ziemniaków, nazywa sie to pieczone ziemniaki lub prażone. W latach młodości gdy nie było grillów te pieczone ziemniaczki były punktem nr 1 każdej imprezy, a jak przyszły na imprezę fajne koleżanki to nazywalismy "pieszczone ziemniaki".
 

Kazimierzp

Offline

Robert Dubis napisał(a):

Mój dzisiejszy obiad.
Filet dorsza, dzis smażony.
Ryż jaśminowy.
Kapusta kiszona.
Czas przygotowania 15 minut.
Zjadłem razem z natką pietruszki.Haha

forumsumowe.pl/h/fshzw_dsc02170jpg_04fc0.jpg


Są jeszcze koledzy co sie dobrze i zdrowo odrzywiają, mnie junior dzisiaj wyciagnął zamiast obiadu na KFC, od dwuch dni załatwiał z żoną ten "zdrowy" obiad.
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

Robercie to jest właśnie to.Zaprzestaję opisywać swoją gastronomiczną produkcję zasmakowanie mych wymysłów może grozić " bańkami" lub złorzeczeniem (szczególnie partnerek) jak być może koledzy zasmakują szybko staną się menami jak ja w rozmiarze 3 xl.Czekam niecierpliwie na dalsze Twoje wpisy. Może coś mi "podejdzie" bo rybki lubię ale wyłącznie wówczas gdy daruję im życie.
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

Tak jest śląski kociołek nie potrzebuje wody.
 

Robert Dubis

Offline

Zbigniew Konarzewski napisał(a):

Robercie to jest właśnie to.Zaprzestaję opisywać swoją gastronomiczną produkcję zasmakowanie mych wymysłów może grozić " bańkami" lub złorzeczeniem (szczególnie partnerek) jak być może koledzy zasmakują szybko staną się menami jak ja w rozmiarze 3 xl.Czekam niecierpliwie na dalsze Twoje wpisy. Może coś mi "podejdzie" bo rybki lubię ale wyłącznie wówczas gdy daruję im życie.


Mój rozmiar ubrań 5 lat temu XL prawie 100kg, musiałem wymienic wszystkie ciuchy wraz z butami, od 4 lat rozmiar S lub M waga 74-80 kg przy wzroście 180 cm, jesli tyczy się ryb, jadam tylko morskie.(nie mrożone)
.Nie jadam mięsa i wszystko co z tym związane.Haha
Pozdrawiam Robert
 

MarcinMistkowski

Offline

Ostatnio mam czuba na zupy,gorące i pikantne. Wczoraj ogórkowa ze swojskich ogórasów,dzisiaj żurek na swojej wędzonce,jutro pomidorowa z działkowych pomidorów Haha Na drugie kurczak w kurkumie,mielone w majeranku i czosnku,jajeczka nadziewane prawdziwkami. Okok
 

Ala Pawelczyk

Offline

MarcinMistkowski napisał(a):

Ostatnio mam czuba na zupy,gorące i pikantne. Wczoraj ogórkowa ze swojskich ogórasów,dzisiaj żurek na swojej wędzonce,jutro pomidorowa z działkowych pomidorów Haha Na drugie kurczak w kurkumie,mielone w majeranku i czosnku,jajeczka nadziewane prawdziwkami. Okok


Ale dogadzanie. U mnie tak się utarło,że na tygodniu obiad jednodaniowy. Albo drugie danie albo zupa z wkładką. Dziś była gulaszowa .
 

Artur Betcher

Offline

A u nas frytki Haha Kasia już się rozsypuje na dniach a ja po operacji więc nikomu nawet ziemniaków nie chciało się ugotować Usmiech
Metoda na suma
Kołowrotek sumowy
Wędka na suma

Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM
 

Robert Dubis

Offline

Artur Betcher napisał(a):

A u nas frytki Haha Kasia już się rozsypuje na dniach a ja po operacji więc nikomu nawet ziemniaków nie chciało się ugotować Usmiech


Frytki przygotowujesz dłużej niż mój dzisiejszy obiad i nie mów że nie masz czasu.Nono
Pozdrawiam Robert
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć
Wygenerowano w sekund: 1.63
51,665,567 unikalne wizyty