DZIŚ NA OBIAD i nie tylko.. | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Silny jest ten, kto potrafi przezwyciężyć swe szkodliwe przyzwyczajenia. - Benjamin Franklin


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria

 
DZIŚ NA OBIAD i nie tylko..

MarcinMistkowski

Offline

Ala Pawelczyk napisał(a):

MarcinMistkowski napisał(a):

Ostatnio mam czuba na zupy,gorące i pikantne. Wczoraj ogórkowa ze swojskich ogórasów,dzisiaj żurek na swojej wędzonce,jutro pomidorowa z działkowych pomidorów Haha Na drugie kurczak w kurkumie,mielone w majeranku i czosnku,jajeczka nadziewane prawdziwkami. Okok


Ale dogadzanie. U mnie tak się utarło,że na tygodniu obiad jednodaniowy. Albo drugie danie albo zupa z wkładką. Dziś była gulaszowa .



Tak się złożyło że trochę choruje i z domu nie wychodzę to z nudów przejąłem władzę w kuchni . Standardowo u mnie to wracam z roboty,coś z palnika zdejmę albo już na zimne się załapie a na kolację kanapki z piwem itp. Okok
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

Dziś flaki, kasza gulasz i buraki Jutro zakupy kupuję rybkę mam nadzieję,że świeżą dostanę
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

A z tymi rozmiarami to dziwne bo wzrost prawie ten sam wagą na trochę jestem cięższy ale w klacie mam 140 (może dlatego że dawno temu trochę dzwigałem) ale dziś mam za to pamiątkę tzw kompleks tenisisty.
 

Ala Pawelczyk

Offline

Cieszę się, że temat "przyjął się".Przy częstym gotowaniu wpadamy w rutynę, zapominając o innych ciekawych potrawach. Uwagi ,przepisy, sugestie i inne wypowiedzi urozmaicą nasze jadłospisy. Ja u nas prowadzę "kuchnie"-gotuję dla 6 osób+niekiedy tak raz w tygodniu na13 osób. Aby towarzystwo racjonalnie żywić sama dla siebie wprowadziłam taki rodzaj obiadów [nie jest to twarda reguła]: po-"przegląd tygodnia" co zostało z soboty i niedzieli [najczęściej pomidorowa lub literkowa na rosole+ pozostałości], wt- podroby[ wątróbka,żołądki, serca,ozory]lub grzyby czy jajka, śr-zupy lub dania jednogarnkowe, cz- mięso, pt-ryba lub warzywa, so-dania pracochłonne[pierogi, pyzy, gołąbki] lub jakieś nowości czy chińszczyzna, no i niedziela- "pański obiad"dwa dania ,najczęściej rosół lub flaki+ drugie mięsne[najczęściej pieczyste]. Są to u mnie podstawy obiadu. Wyjątki dopuszczalne, często na życzenie .
 

Artur Betcher

Offline

U nas dziś gulasz z karkówki Usmiech Uwielbiam bo mięso smaczne i nie twarde Usmiech
Metoda na suma
Kołowrotek sumowy
Wędka na suma

Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM
 

Ala Pawelczyk

Offline

Ostatnio robiłam karkówkę w pieczarkach i śmietanie. Oby nie charakterystyczny wygląd karkówki to smak cielęciny-delikatny i taki specyfistyczny.
KARKÓWKA W ŚMIETANIE
-1 kg karkówki
-1/2 kg pieczarek[następnym razem dodam grzyby mrożone]
-400 mil śmietany kremówki 30%
-1 cebula
-olej
-sól pieprz do smaku
Karkówkę pokroić w plastry, posolić[ja odrobinę poczosnkowałam], opieprzyć[ nie zjeść], odstawić na minimum2 godz.Następnie opiec na tłuszczu.
Pieczarki pokroić w plastry, cebulę drobno posiekać.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wsypać 1/3 pieczarek i cebuli, posolić, na pieczarki ułożyć karkówkę [ można dwie warstwy przesypując pieczarkami z cebulą]i posypać pieczarkami z cebulą, lekko posolić i posypać pieprzem. Polać śmietaną,wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec około 30min w tem 190st.Można na koniec posypać startym serem- ja nie posypuję.
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

A karkóweczkę to nieco zbijamy czy bierzemy z metra.Muszę przestać czytać znów mi poleciała ślina choć dopiero co wrąbałem obiad
 

Ala Pawelczyk

Offline

Nie rozbijamy, krojona. Smacznego.
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

Dzięki przepis przeniesiony na prv kompa
 

Jozefp

Offline

A ja dzisiaj na obiad dwa hot-dogi sobie zrobiłem,to wyszło najszybciej i już się biorę do roboty Yyyyy
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć
Wygenerowano w sekund: 1.67
51,666,944 unikalne wizyty