Kobiety sa hipokrytkami, poniewaz wszystkie dzieci moga powiedziec z przekonaniem o wlasnej matce: byla swieta
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Łosoś w occie balsamicznym
|
|
Offline |
Dodany dnia 08 grudnia 2013 22:52
|
Stary Wyjadacz Wrocław Mój blog: kliknij! Postów: 303 Data rejestracji: 06.09.12 |
Przepis od Andrzeja Zduna znanego przewodnika wędkarskiego nieco zmodyfikowany - banalnie prosty Solidny stek z łososia ( część fileta z częścią brzuszną ) nie z ogona Złap lub kup świeży filet lub płat ze skórą ze sporego łososia wytnij ości brzuszne i wyjmij pęsetą igły z karku. Sól + pieprz i na koniec dosyć obficie natrzeć octem balsamicznym tak że steki nieco czarnawe się robią (zależy kto ile tego lubi i czy mu za dużo nie przeszkadza) Odstawić na godz- dwie lub nawet noc do lodówki Nastaw piekarnik na 90 C bez wiatraka grzałki góra i dół, gdy osiągnie temp połóż na ruszcie nie na blasze steki niech poleżą 40 minut - Smacznego Andrzej wstawiał na 60 C i 30-40 minut co przy dużych stekach według mnie było za mało - to nie tatar. 90 C i 40 minut wystarczy na steki z łosia 3-4 kilowego jak większy to można przetrzymać dłużej ale nie kosztem zwiększania temperatury. Ryba ma być soczysta ! To coś zupełnie innego niż ryba z patelni lub pieczona w piekarniku 180 czy 200 C . 90 a nawet 80 C wystarczy aby ściąć rybie białko. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 08 grudnia 2013 23:03
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Robię podobnie lecz nie piekę marynują jak np ogórki.Pychota |
|
Przejdź do forum: |