Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu. Mark Twain
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze drinki i nalewki.
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 19:43
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Dzisiaj w Przyszowicach koło Gliwic byłem na turnieju skata , jak byś podskoczył to byś spróbował hihi |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 19:46
|
MOD GRUPA --- XxX --- Gliwice Mój blog: kliknij! Postów: 4232 Data rejestracji: 06.01.12 |
Odezwał się... ABSTYNENT. Hahaha. Gregor trzeba było dzwonić. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 19:48
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Jutro też tam gramy w OSP nic straconego. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 08:45
|
Stary Wyjadacz Postów: 279 Data rejestracji: 26.07.11 |
gregor napisał(a): Na takim spirytusie nie uzyskasz tego co na swojskim, ale możesz spróbować. Wpisz w wyszukiwarkę chipsy dębowe i znajdziesz. Sprzedawcy przeważnie podają ile dać i ile trzymać. Ja to robię na oko. Chipsy też są bardziej i mniej palone. Co do % to bez znaczenia robisz taką moc jaka ci pasuje do podniebienia. Ja robię 48 a kolega 38-40 i też dobre. Fajny posmak się robi jak dorzucisz goździk . Możliwości są nieograniczone, czasem najdzie mnie na żubrówkę to znowu mam zrobiony esensję z suszonej trawy i tylko trochę kapnę do czystego i gotowe. Płatki dębowe naprawdę dają fajny posmaczek. Praktycznie nie dodaje nic innego. Co do mocy nie schodzę poniżej 60%, jakoś tak się przyjęło Mam znajomego, który robi tylko owocówki. Bardzo pracochłonne ale efekt końcowy "wymiata" PS U mnie palnik już odpalony 100l zacieru muszę dzisiaj przegonić |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 11:44
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 1632 Data rejestracji: 27.12.10 |
Jak 60 % to już jest trunek bardzo zacny, dla koneserów. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 17:47
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Jak 60 % to już jest trunek bardzo zacny, dla koneserów. Ja myślę że 60 % jest tylko dla tego że jakość serduszka jest słaba a nawet bardzo słaba. Koneser a powiedział by smakosz nie musi mieć mocy tylko jakość . Mój destylat mogę zrobić 40 % i też będzie bdb. edi owocówki są na prawdę zacne, ja z lenistwa robię cukrówkę i później robię to na co mam ochotę. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 18:31
|
Stary Wyjadacz Postów: 279 Data rejestracji: 26.07.11 |
Jakość serduszka? Chodzi o wypełnienie kolumny? Zrobić 40-tkę to przecież żaden problem. Produkt finalny ma moc praktycznie jak spirytus. Dobieramy w odpowiednich proporcjach z wodą i cała filozofia. Chyba, że jakieś inne patenty masz? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 19:03
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Nie edi serducho to jest destylat ( u mnie 96% ), wypełnienie kolumny to jest inny temat.Oczywiście wypełnienie ma znaczenie, oprócz dobrego wypełnienia mam boczny OFM produkt finalny u mnie to nie jest prawie 96 tylko jest dokładnie 96 % |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 19:11
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
"Petrynówka", "Pająkówka" to są trunki które jakimś cudem pić potrafię i polecam
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 19:13
|
Stary Wyjadacz Postów: 279 Data rejestracji: 26.07.11 |
Ja mam mniej zaawansowany sprzęt ale jakoś sobie radzę Dla koneserów produkt finalny rozrabiam do żądanej wartości, chłodzę w zamrażarce i przepuszczam przez szklaną tubę z węglem aktywnym. Dla mnie osobiście zabieg ten zabija klimat bimbru ale każdyma swój gust. |
|
Przejdź do forum: |