Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu. Mark Twain
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze drinki i nalewki.
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 listopada 2012 22:00
|
MOD GRUPA --- XxX --- Gliwice Mój blog: kliknij! Postów: 4232 Data rejestracji: 06.01.12 |
Bo wiesz doskonale ile pracy w to włożyłeś, i nie chcesz szybko wypić bo za chwilę znowu byś musiał tyle pracy w to włożyć. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 listopada 2012 22:05
|
Stary Wyjadacz Starachowice Postów: 213 Data rejestracji: 21.06.11 |
Pracy jak pracy, ale ile czasu trzeba żeby smakowało |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 listopada 2012 22:11
|
MOD GRUPA --- XxX --- Gliwice Mój blog: kliknij! Postów: 4232 Data rejestracji: 06.01.12 |
Cytat z filmu "Wesele" W. Smarzowskiego: "Wódka ma poniewierać, a nie smakować". |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 listopada 2012 13:20
|
Stary Wyjadacz Legionowo Mój blog: kliknij! Postów: 487 Data rejestracji: 21.04.12 |
Radzio, to podobnie jak ja - też stoi 15l po I fermentacji. I też musi poleżeć myślę że spokojnie do wiosny. Winko z ciemnych winogron z dodatkiem malin, prawie sam sok, wody dolałem może ok 3l celem rozpuszczenia cukru. Już klarowne i da się pić. Wyszło jako słodkie.
Życie to nie bajka o rybaku i złotej rybce. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 listopada 2012 13:57
|
Fusionista Mój blog: kliknij! Postów: 2786 Data rejestracji: 12.12.10 |
Moja matka robi żurawinówkę, też bardzo dobra naleweczka |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 listopada 2012 16:08
|
Stary Wyjadacz Starachowice Postów: 213 Data rejestracji: 21.06.11 |
Robert Milner napisał(a): Radzio, to podobnie jak ja - też stoi 15l po I fermentacji. I też musi poleżeć myślę że spokojnie do wiosny. Winko z ciemnych winogron z dodatkiem malin, prawie sam sok, wody dolałem może ok 3l celem rozpuszczenia cukru. Już klarowne i da się pić. Wyszło jako słodkie. U mnie po I fermentacji wyszło jakieś 25 l, robiłem z różowych winogron i też jako deserowe, powolutku klaruje i wyszedł piękny rubinowy kolorek |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 listopada 2012 19:49
|
Fusionista Środa Wlkp. Mój blog: kliknij! Postów: 2015 Data rejestracji: 28.05.12 |
Ala napisał(a): Witam. A ja polecam super rozgrzewacz . 3 szklanki gorącej herbaty,pół szklanki soku z malin,pół szklanki rumu. Wlewamy do termosu i na rybki. Może to antidotum postawi mnie na nogi Uwielbiam maliny Alicjo czy rodzaj rumu ma w tym przepisie znaczenie ? Czy to bez różnicy jaki rum zastosujemy ?? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 listopada 2012 20:00
|
Fusionista Mój blog: kliknij! Postów: 2021 Data rejestracji: 09.08.11 |
Marcin, prawdziwy rum do herbaty to profanacja rumu. Nie mogę o takich rzeczach nawet czytać (bo mnie coś bierze). Czeski Tuzemak tez coś ostatnio na popularności stracił. Pozostaje polski, chyba nazywa się Seniorita. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 listopada 2012 20:16
|
Fusionista Środa Wlkp. Mój blog: kliknij! Postów: 2015 Data rejestracji: 28.05.12 |
Mam trochę tego trunku, brat naprzywoził z Dominikany różne rodzaje, a do tematu woda w czajniku zaczyna się gotować |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 listopada 2012 20:26
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Marcin to był rozgrzewacz na rybkach.Mniemam,że Tobie potrzebny ;kop;.A więc pól szklanki soku+ pół szklanki rumu[jeśli w zbiorach jest -to50%lub inny].Powodzonka w ;kuracji; |
|
Przejdź do forum: |