Nasze kulinaria. | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Kto żyje nadzieją, umrze głodny. -Benjamin Franklin


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria

 
Nasze kulinaria.

Marcin Skawinski

Offline

AJ smaka robicie .
Rybki
 

Artur Betcher

Offline

W tym temacie od kiedy Kasia robi na zamówienie mógłbym Was zasypać daniami. Nie będę jednak robił smaka a kto śledzi Kasi profil na FB lub nasz Fan Page ( https://www.faceb...4236447263 ) sam zobaczy.
Napisze tylko że dziś nauczyłem się samodzielnie robić pyzy i to wyśmienite Usmiech 19 godzin pracy nad jednym zamówieniem a to jeszcze nie koniec bo rano trzeba i pyzy i pierogi pogotować. Ciężkie ma życie kucharka, mało ludzi to też docenia i rozumie. To trzeba kochać żeby to robić dla innych.
Metoda na suma
Kołowrotek sumowy
Wędka na suma

Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM
 

Tomasz Seta

Offline

Pozazdrościć żonki z takim talentem do gotowania.Moja niestety na pewne dania ma "alergię" Nono i np. na wątróbkę z cebulką trzeba dymać do mamusi Okok
Artur,zastanawia mnie tylko jakim cudem przy takiej kucharce trzymasz linię Oklaski
 

Mariusz Kulenty

Offline

Podziwiam Twoją żonę Artur.
Moja żonka choć bardzo kochana to o pitraszeniu (smacznych obiadków) wie nie za bardzoPlacze
 

Artur Betcher

Offline

Ja też podziwiam moją żonę i bardzo ją za wszystko szanuję.
Co do linii to trzyma się sama choć potrafię i 2 razy w tygodni do wieczornego seansu po dwie tabliczki czekolady zjeść beka
Metoda na suma
Kołowrotek sumowy
Wędka na suma

Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM
 

Viking

Offline

Tomasz Seta napisał(a):

Smażona rybka w zalewie octowej:
Zalewę robię w stosunku 1/5 (szklanka octu na pięć szklanek wody),na każdy litr takiej zalewy daje płaską łyżkę soli i dwie cukru,kilka ziarnek ziela angielskiego i kilka liści laurowych.Całość gotuję kilka minut a chwilę przed wrzeniem dodaję talarki marchewki i cebuli.Osolone płoteczki obtaczam w mące i smażę na głębokim oleju po 2-3 minuty na stronę,układam w słoiku i zalewam gorącą zalewą.Stawiam do ostygnięcia denkiem do dołu w celu zawekowania.Tak zamarynowane rybki można trzymać kilka miesięcy ale konsumować można już po tygodniu (szkielet już jest mięciutki nie mówiąc o innych ościach).Dobre na kanapkę a można też po ludzku do wódeczki Okok


A robił tak ktoś naszego śledzia
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć
Wygenerowano w sekund: 1.62
51,564,148 unikalne wizyty