Bogactwem człowieka są: uśmiech, przyjazny gest, pogodne słowo. Autor: Phil Bosmans
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Potrawy tradycyjne
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 grudnia 2013 10:56
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 18.06.12 |
Jaki dodatkowy aromat nie kumam |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 grudnia 2013 14:27
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Nic w temacie chrzanu do kiszenia nie powiem bo nigdy go nie dodawałam. Trzeba tak zrobić ,choć mam obawę co by nie zagłuszyć smaku i aromatu buraków. Robert miałeś bardzo młody kwas i był delikatny. Odrobina kwasku do gotowego barszczyku nie zaszkodzi. Życzę WAM i RODZINOM zdrowych, wesołych ŚWIĄT- a potrawy smakują i cieszą. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 grudnia 2013 15:55
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 18.06.12 |
Wszystko gra kwasek dal to czego mi w barszczyku brakowało. Dziekuje jeszcze raz Zbyniowi i Ali za wspólne gotowa nie Zycze wszystkim Wam i waszym rodzinom Wesolych Świat . |
|
|
Offline |
Dodany dnia 25 grudnia 2013 10:32
|
Fusionista --- XxX --- Wrocław Mój blog: kliknij! Postów: 1105 Data rejestracji: 07.02.11 |
To pora się pochwalić. Sam przygotowałem wg przepisu Ali. Gąska pieczona z jabłkami. Tak wygląda przed pieczeniem. Kontrolował mnie cały czas mój kot Bonifacy. Dotatkowo robię sosik do polania już na talerzu. Jabłka pokrojone w plasterki, wymieszane z łyżeczką majeranku i cukru. Do rondelka z dodatkiem wytopionego tłuszczu z gęsi. Dusimy na wolnym ogniu, tak by jabłka się nie rozgotowały i na koniec polewamy gąskę na talerzu. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie? Po czterech godzinach. Chyba się udało. Po 5 godzinach finał i degustacja. Pozdrowienia szczególne dla Ali, bo mnie zainspirowała.
Pozdrawiam Zibibinio |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 grudnia 2013 01:44
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
A ten biesiadnik z 1 foto też degustował? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 grudnia 2013 10:35
|
Fusionista --- XxX --- Wrocław Mój blog: kliknij! Postów: 1105 Data rejestracji: 07.02.11 |
Oczywiście, to był 6 biesiadnik.
Pozdrawiam Zibibinio |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 grudnia 2013 10:55
|
Fusionista Kalisz Mój blog: kliknij! Postów: 2229 Data rejestracji: 15.09.12 |
Apetyczna gąska ja właśnie karkóweczkę wstawiłem do piekarnika. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 26 grudnia 2013 12:23
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Nic dziwnego,że mówią o nas łasuchy |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 grudnia 2013 10:59
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Zibi- jak smakowała gąska? Ja zrobię na Nowy Rok ale chyba z grzybkami coś wymodzę. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 grudnia 2013 11:09
|
Fusionista --- XxX --- Wrocław Mój blog: kliknij! Postów: 1105 Data rejestracji: 07.02.11 |
Jestem bardzo skromny i nieśmiały, więc napiszę tak : zamówili głodomory już następną.
Pozdrawiam Zibibinio |
|
Przejdź do forum: |