Bezinteresowna przyjaźń może istnieć tylko między ludźmi o jednakowych dochodach. Paul Getty.
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
SMAROWIDŁA DO PIECZYWA
|
|
Offline |
Dodany dnia 19 marca 2014 08:49
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Myślę ,że warto utworzyć nowy temat, bo obok popularnego smalczyku są inne nie mniej ciekawe smarowidła do pieczywa. Jak zaczynają pojawiać się coraz lepsze nowalijki to pasty aż się proszą o zrobienie.Pastą nr 1 jest pasta jajeczna ,która może być bazą do innych past. PASTA JAJECZNA -baza -4 jajka ugotowane na twardo -2 łyżki majonezu -sól ,pieprz do smaku Jajka zetrzeć na warzywnej tarce [paseczki jak jabłka na szarlotkę] , dodać majonez, sól i pieprz do smaku [kto lubi ostry smak niech doda 1/2 łyżeczki musztardy lub szczyptę chili] .Wymieszać. I teraz pole do popisu: PASTA RYBNA - baza - 1 makrela wędzona -2 pęczki szczypiorku Makrelę obrać ze skóry, usunąć oście [bardzo dokładnie] rozdrobnić widelcem, szczypiorek pokroić drobno. Dodać do bazy, wymieszać . Można do bazy dodać rybę gotowaną lub pieczoną -wtedy pasta jest delikatniejsza. Jeśli do bazy dodamy ryby z puszki wtedy otrzymamy inne smakowe pasty. Możliwości multum. PASTA CEBULOWA - baza - 2 spore cebule Cebulę drobno pokroić [kto lubi delikatny smak -cebulę przelać wrzątkiem na sicie], wymieszać z bazą. PASTA SEROWA -baza -20 dag sera żółtego Ser zetrzeć na tarce warzywnej i wymieszać z bazą.Lubię do tej pasty dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego lub łychę natki pietruszki i wtedy pasta ma inny smak i kolor. PASTA WARZYWNA -baza -i tu dowolność warzyw ja preferuję: rzodkiewkę, szczypior i paprykę-no i natka pietruszki. Do bazy dodajemy dowolne starte lub drobno pokrojone warzywa mieszamy i gotowe. Paprykę, pomidory dodajemy przed podaniem[ puszczają sok i pasta staje się rzadka] |
|
|
Offline |
Dodany dnia 19 marca 2014 11:19
|
Podglądacz po nawróceniu Aleksandrow Kujawski Mój blog: kliknij! Postów: 108 Data rejestracji: 07.03.12 |
Aż zglodniałem ciekawe propozycje |
|
|
Offline |
Dodany dnia 19 marca 2014 11:19
|
Podglądacz po nawróceniu Aleksandrow Kujawski Mój blog: kliknij! Postów: 108 Data rejestracji: 07.03.12 |
Aż zglodniałem ciekawe propozycje |
|
|
Offline |
Dodany dnia 19 marca 2014 22:11
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Pasty cd; Super [w szczególności na wiosnę] są pasty na bazie twarogu. Te pasty przygotować należy przed spożyciem[ dłuższe przechowywanie powoduje zwodnienie past] Baza; - 1/2 kg twarogu -2 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego- -sól i pieprz [można dodać ulubione zioła- ja lubię cubrzyce] Składniki ucieramy lub miksujemy i mamy gotową baze do past. Na wiosnę proponuję jako dodatki nowalijki[rzodkiewka, szczypior,natka pietruszki] Dobra jest pasta czosnkowa -baza -5 ząbków czosnku czosnek przeciskamy praską , łączymy z bazą i można dodać odrobinę ziól' Pasta ziołowa -baza - łyżka ulubionych ziół Składniki mieszamy i lekko chłodzimy. Tak jak ziołową możemy zrobić pastę paprykową-pikantną lub łagodną[chili lub mielona papryka słodka] |
|
|
Offline |
Dodany dnia 20 marca 2014 06:15
|
Weteran --- XxX --- Wałbrzych/Erlensee Mój blog: kliknij! Postów: 980 Data rejestracji: 25.06.13 |
Mmmm trzeba będzie spróbować, brzmi apetycznie, paprykową lub chili sobie odpuszcze nie lubię ostrych przekąsek.
Złów i wypuść.....a bedzie ci dane, to co najwieksze |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 kwietnia 2014 22:30
|
Podglądacz Postów: 2 Data rejestracji: 09.04.14 |
Jeszcze pasta z awokado- dobry pomysł, zdrowa,dość lekka, szybko się robi.Mniam. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 kwietnia 2014 10:04
|
Podglądacz po nawróceniu Kielce Mój blog: kliknij! Postów: 128 Data rejestracji: 16.02.14 |
Na wiosnę: 1. -baza z postu #18 bez ziół i cebuli - czosnku przez praskę jak kto lubi (ja z pół średniej główki) - marchewki 2 szt starte na tarce do warzyw 2. -baza z postu #18 bez ziół i cebuli - czosnku przez praskę jak kto lubi (ja z pół średniej główki) - własnoręcznie wyhodowana rzeżucha - oporowo
To, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - się nie liczy. |
|
Przejdź do forum: |